O nama

Na ovim stranicama možete pronaći brojne informativne članke posvećene hrvatskoj kulturi, značajnim lokacijama i izložbenim prostorima koje vrijedi posjetiti na putovanju. Nastojali smo provesti čitatelja kroz najfrekventnija mjesta u Hrvatskoj i ponuditi kompletan vodič za sve putnike i turiste koje zanima kulturna ponuda u ovoj zemlji. A kad je riječ o Hrvatskoj, ta ponuda zaista nije mala.

Zbog nepreglednog broja sadržaja na internetu, danas sve više i više ljudi traži jednostavna objašnjenja i savjete za putovanja. Zbog manjka vremena ne stižemo se detaljno posvetiti organizaciji putovanja i istražiti unaprijed sve lokacije. Gotovo svi putnici žele sažete i jednostavne upute o tome što vrijedi posjetiti u jednom gradu i u jednoj zemlji kako ne bi propustili najatraktivnije lokacije. Međutim, putnici i turisti žele otkriti i mjesta o kojima se ne priča puno, a koja su sadržajno zanimljiva, zabavna i moderna, ali do kojih se treba potruditi doći i zbog kojih vrijedi istražiti grad malo bolje. Čak i ako to znači koji put se izgubiti na njegovim ulicama. Kad je riječ o Hrvatskoj, lutanja i gubljenja se ne treba plašiti jer je riječ o sigurnoj i mirnoj zemlji s ljubaznim ljudima koji će vam uvijek pokazati put.

Mi mislimo da ono je posebno zanimljivo u vezi s hrvatskom kulturom njezina bogata povijest koja se ogleda u velikom broju kulturnih spomenika koji su nastali u različitih vremenskim periodima. Ako vas zanima srednjovjekovna umjetnost, romanička i gotička arhitektura, ili možda mediteranski kulturni utjecaji, obala Hrvatske i kontinentalna Hrvatska je pravo mjesto za putovanje.

Prekrasni mediteranski gradovi i kontinentalni dvorci kriju stotine spomenika od velike kulturne važnosti, a svi oni koje zanima suvremena umjetnost na ovim stranicama naći će korisne vodiče za umjetničke galerije i muzeje sa zanimljivim stalnim postavima i gostujućim izložbama na kojima se mogu pronaći najcjenjeniji hrvatski i svjetski umjetnici.

Za sve one koji su odredili polazišnu točku za istraživanje Hrvatske, donosimo pregled frekventnih umjetničkih lokacija, muzeja, atelijera, galerija i kazališta koje možete posjetiti u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Rijeci i drugim poznatim hrvatskim odredištima.